Home

Corona-update

Beste allemaal,

Eindelijk! We kunnen weer judo beoefenen. Na een lange periode van niets doen en afwachten, kunnen we weer naar hartenlust judo doen (vanaf 2 september).

Uiteraard zijn er een aantal maatregelen die moeten gevolgd worden. Deze maatregelen kan je hieronder vinden. Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker contact op met onze corona-verantwoordelijke (Kathleen: 0485/55 62 89 of judoclubaarschot@gmail.com).

De corona-maatregelen worden regelmatig bekeken en bijgestuurd waar nodig. Bij veranderingen brengen wij onze leden onmiddellijk op de hoogte en passen we ons charter aan.

1. Voor iedereen?!

Iedereen is welkom op onze tatami. Er zijn geen speciale regels. Ook nieuwe leden zijn welkom.

Voor iedereen geldt: ben je ziek, blijf dan thuis. Behoor je tot een risicogroep of heb je nauw contact met iemand uit een risicogroep, blijf dan thuis.

2. Algemene veiligheidsregels

Buiten de judomat gelden de gekende gouden regels: afstand houden (1,5m), verplicht dragen van een mondmasker vanaf 12 jaar. Bij aanvang van de training zal aan alle aanwezigen gevraagd worden hun naam en telefoonnummer te noteren (registratieplicht).

Op de judomat is contact toegelaten zonder mondmasker. We streven naar werken met zo weinig mogelijk verschillende partners en trachten zoveel mogelijk en met gezond verstand onze sport te beoefenen. Judo is echter een full contact sport. Je neemt elkaar vast en bent dus minder op 1,5 m.

3. Trainingsmomenten (vanaf 2 september)

We hebben ervoor gekozen de jeugdtrainingen volledig apart te laten doorgaan. Hierdoor is er een kleine wijziging in onze trainingsuren op zondag.

Woensdag

-12 jaar (t.e.m. 6de leerjaar) 19u – 20u

+12 jaar (vanaf 1ste middelbaar) 20u – 21u30

Zondag

-12 jaar (t.e.m. 6de leerjaar) 10u – 11u

+12 jaar (vanaf 1ste middelbaar) 11u – 12u

4. Gebruik kleedkamers en toiletten

De kleedkamers zijn gesloten. Dit houdt in dat omkleden en douchen nog niet mogelijk zijn. Je komt dus in kimono (judopak) naar de sporthal.

De toiletten vooraan in de inkomhal zijn toegankelijk.

5. Drank

Iedereen brengt zijn eigen drinkbus mee. De drinkbus wordt niet gedeeld met andere judoka’s.

6. Judozaal

De judozaal wordt dagelijks ontsmet door de sportdienst. Andere hulpmiddelen die door de trainers worden gebruikt, zullen door de trainers ontsmet worden na elk gebruik (na elke training).

7. Afzetten en ophalen van judoka’s

Niet-sporters en toeschouwers zijn op dit moment nog niet toegelaten in de sporthal.

De judoka’s verzamelen 10 minuten voor aanvang van de training voor de sporthal of in de inkomhal van de sporthal. De judoka’s wachten op de trainer en gaan dan samen met hem/haar naar de judozaal.

Na de training komen de judoka’s samen met de trainer naar de inkomhal. Ouders kunnen hun kinderen daar ophalen.

Mondmaskers zijn verplicht in en rond de sporthal vanaf 12 jaar. Zowel ouders als judoka’s dragen dus een mondmasker. Tijdens de training is het mondmasker niet nodig.

Bij het betreden van de sporthal/judozaal zal elke judoka zijn handen kunnen ontsmetten. De sportdienst voorziet hiervoor alle middelen.

8. Besmetting

Bij een positieve test wordt gevraagd de clubverantwoordelijke zo snel mogelijk te verwittigen.

De verantwoordelijke zal dan alle judoka’s die 14 dagen voorafgaand met de besmette judoka in contact zijn geweest, verwittigen. Deze judoka’s en hun trainers wordt aangeraden in zelfobservatie te gaan en 14 dagen niet deel te nemen aan trainingen.

Wanneer er meerdere positieve gevallen zijn, zal de club voor 14 dagen alle activiteiten stilleggen.

In beide gevallen wordt steeds de sportdienst van de stad Aarschot verwittigd.

Uiteraard zijn wij ook afhankelijk van de corona-maatregelen die genomen worden door de stad Aarschot. Zij kunnen beslissen om bepaalde activiteiten, sporten en openbare plaatsen te sluiten omwille van besmetting en/of besmettingsgevaar. Mocht dit het geval zijn en gevolgen hebben voor onze sportclub, lichten wij alle leden onmiddellijk in.

Wanneer trainen wij?

(Dit zijn de trainingsuren onder normale omstandigheden. Voor de huidige uren, kijk hierboven in de tekst in het rood.)

  Woensdag Zondag
Jeugd (vanaf 6 jaar) 19.00 tot 20.00 10.15 tot 11.15
Volwassenen 20.00 tot 21.30 10.15  tot 11.45

 

 

Wanneer kan je inschrijven?

Inschrijven kan op elk moment tijdens het jaar, behalve tijdens de maanden juli en augustus.

Bovendien kan je genieten van 4 gratis initiatietrainingen om te ontdekken of judo echt je ding is.

Waar moet ik zijn?

Onze dojo (trainingsruimte) is gelegen in de Stedelijke Sporthal van Aarschot (aan de rechterzijde van het zwembad). Er is een ruime parking voor auto en fiets voorzien en bovendien stopt de bus voor de deur.  

Adres: Stedelijke Sporthal Aarschot: Demervallei 8, 3200 Aarschot

Ik heb nog geen judopak ...

Een judopak is tijdens de eerste lessen geen must. Trek soepele kledij aan (een training) en je bent klaar om te starten.

Hoeveel kost een jaar judo?

De eerste 4 lessen zijn gratis, je bent dan ook verzekerd. Uiteraard ben je na de proeflessen gebeten door judo en beslis je om je definitief in te schrijven ...

Dit kost € 130 voor een volledig kalenderjaar. In dit bedrag zit zowel je verzekering als het lidgeld inbegrepen.

Informeer ook eens bij je ziekenfonds, de meeste fondsen betalen een stukje van het inschrijvingsgeld terug!

Competitie

Shiai

Spreek één van de trainers aan tijdens de training indien je geïnteresseerd bent om een van deze data te gaan, dan kunnen we eventueel carpooling regelen.

Regionale competitietraining in Leuven

Voor judoka's die geïnteresseerd zijn in competitie of een goede randoritraining (vanaf leeftijdscategorie u18 en groene gordel).

Nog vragen?

Neem contact met ons op via judoclubaarschot@gmail.com

Kijk ook eens naar onze reglementen.

Neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina!